Wednesday, September 30, 2015

អត្ថប្រយោជន៍​គ្រាប់​ជី​ចំពោះ​សុខភាព ដែល​អ្នក​អាច​មិន​ដឹង



អត្ថប្រយោជន៍​គ្រាប់​ជី​ចំពោះ​សុខភាព ដែល​អ្នក​អាច​មិន​ដឹង
គ្រាប់ ​ជី​ជា​ឱសថ​ធម្មជាតិ​ដ៏​ល្អ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​ប្រជាជន​ខ្មែរ​ពេញ​និយម​ទទួលទាន ដោយ​សារ​វា​អាច​កាត់បន្ថយ​ការ​ស្រេកទឹក និងអាការក្ដៅក្នុង។ ប៉ុន្តែ​ក្រៅ​ពី​នេះ​ គ្រាប់​ជី​នៅ​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ចំពោះ​សុខភាព ​និង​សម្រស់​ជា​ច្រើន​ទៀត ហួស​ពី​ការ​ស្មាន។


១. គ្រាប់​ជី​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុ​អូមេហ្គា 3 ដែល​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​ខួរ​ក្បាល និង​បេះដូង ហើយវាក៏​មាន​ផ្ទុកជាតិ​អូមេហ្គា 3 ច្រើន​ជាង​ត្រី​សូម៉ុង​ដល់​ទៅ​៨​ដង។

២. សម្បូរ​ជាតិ​សរសៃ​ច្រើន ហើយ​អត្ថប្រយោជន៍​របស់​វា​មានដូចជា​ ល្អ​ចំពោះ​ប្រព័ន្ធ​បញ្ចេញ​ចោល ជួយ​ព្យាបាល​ជំងឺ​ក្ដៅ​ក្នុង ការពារ​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ និង​ល្អ​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ។
៣. គ្រាប់​ជី​គ្មាន​សារធាតុ​គីមី​ដែល​ធ្វើឲ្យ​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព។



៤. វា​មាន​ជាតិ​ប្រូតេអ៊ីន​២០% ខ្ពស់​ជាង​ផ្លែឈើ​មួយ​ចំនួន។
៥. ប្រូតេអ៊ីន​ដែល​មាន​ក្នុង​គ្រាប់​ជី​មាន​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ​អាស៊ីដ​អាមីណូ​ទាំង​៨​ប្រភេទ។
៦. គ្រាប់​ជី​មាន​សមត្ថភាព​ខ្ពស់​ក្នុង​ការ​ប្រឆាំង​នឹងសារធាតុ​​អុកស៊ីតកម្ម។

៧. សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារជាតិ​កាល់ស្យូម​ច្រើនជាង​ទឹកដោះគោ​៥​ដង។
៨. វា​មាន​ផ្ទុក​វីតាមីន C ច្រើនជាង​ក្រូច​៧​ដង។



៩. មិន​ត្រឹមតែ​ប៉ុណ្ណោះ​វា​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​ដែក​ច្រើន​ជាង​ស្ពៃ​ខ្មៅ​៣​ដង។
១០. វា​មាន​សារធាតុ​ប៉ូតាស្យូម​ច្រើនជាង​ផ្លែ​ចេក​២​ដង។
១១. ផ្ដល់​ឲ្យ​មាន​តុល្យភាព​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ត្រឹមត្រូវ​ល្អ។
១២.មិន​ត្រឹមតែ​ល្អ​ចំពោះ​សុខភាព​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ វា​ក៏​ល្អ​ចំពោះ​សម្រស់​ដែល​ធ្វើឲ្យ​ស្បែក ក្រចក និង​សក់​មាន​សុខភាព​ល្អ ៕
ចំណាំ៖ ចំពោះ​ការ​ទទួលទាន​គ្រាប់​ជី​មួយ​ថ្ងៃ​បាន​តែ​១៥​ក្រាម​ប៉ុណ្ណោះ ហើយ​ត្រូវ​ផឹក​ទឹក​ឲ្យ​បាន​ច្រើន ដោយសារ​គ្រាប់​ជី​សម្បូរ​ជាតិ​សរសៃ​ច្រើន៕